Наставно особље


СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ДАЛИБОРКА СТОЈАНЧИЋ, проф.

Рођена 10.10.1975. године. Завршила Филозофски факултет. Ради као професор српског језика и књижевности у ЈУ Гимназија „Свети Сава“ Приједор. Водила дебатни клуб, драмску секцију и друге сличне секције. Сваке године заједно са колегиницом Александром Зец активно учествује у припреми Светосавског културно-умјетничког програма. Добитник признања за вишегодишњи допринос у припремању и организацији школских свечаности.


СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- САЊА БАБИЋ, проф.

Сања Бабић (Радоњић, дјевојачко презиме), рођена 17.1.1979. године у Босанској Градишци. Основну школу завршила у Лакташима а средњу у Бањалуци. Дипломирала на Филозофском факултету у Новом Саду са просјечном оцјеном 9,09. У просвјети запослена од 2005. године а у ЈУ Гимназија "Свети Сава" Приједор од 2014. године, гдје ради као професор Српског језика и књижевности. Водитељ је литерарне секције која успјешно окупља бројне младе и талентоване ствараоце и добитнике награда на значајним литерарним конкурсима. Свој позив доживљава као вјечити интелектуални изазов, племениту игру прожету љубављу , те као могућност за непрекидно учење и усавршавање у сваком смислу.


ЊЕМАЧКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- АЗРА МУРИЋ, проф

Рођена 13.11.1984. године у Бањој Луци. Основну школу заврсила у Њемачкој, а Угоститељско-економску школу у Приједору. На Филолоском факултету у Бањој Луци завршила истовремено студије енглеског језика и књизевности и германистике. Од 2012. године запослена као професор њемачког језика у ЈУ Гимназија „Свети Сава“ Приједор. Већ неколико година успјешно води секцију „Клуб за информисање“.


ЊЕМАЧКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- БИЉАНА ТВРТКОВИЋ, проф.


РУСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ИЛИЈА САЏАК, проф.

Илија Саџак, рођен 08.05.1961. године у Сиску. Основну школу и гимназију завршио је у Приједору. Дипломирао је 1986. године на Филозофском факултету у Загребу и стекао звања: Професор руског језика и књижевности и Професор чешког језика и књижевности. Након завршеног студија одлази на рад у Русију (Москву), гдје пуних 25 година ради као преводилац руског језика за разне фирме из Загреба, Сарајева, Београда и држи курсеве руског језика за наше раднике запослене у Москви. По повратку из Русије, у Министарству правде РС у Бањој Луци успјешно полаже испит за судског тумача и добија звање истог. Од фебруара 2016. године ради као професор руског језика у ЈУ "Гимназија Свети Сава" у Приједору.


ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ИВАНА МУДРИНИЋ, проф.

Ивана Мудринић, рођена 28.1.1982. у Босанској Градишци. Средњу Медицинску школу, општи смјер, завршила у Приједору. Након завршене средње школе уписала енглески језик и књижевност на Филозофском факултету у Бањој Луци, гдје је и дипломирала 2005. године. Исте године ступила у радни однос са ЈУ Гимназија „Свети Сава“ у Приједору у којој и данас ради као професор енглеског језика.


ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- МИРОСЛАВ БАБИЋ, проф.


ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ДАНИЦА КНЕЖЕВИЋ, проф.


ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ИВАНА КОВАЧЕВИЋ ДОДОШ, проф.


ИСТОРИЈА И ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК- ДЕЈАН КАРЛИЦА, проф.

Рођен 1978. године у Приједору. Ученик Гимназије „Свети Сава" Приједор. Студије завршио на Филозофском факултету у Бањој Луци,одсјек Историја и латински језик. Запослен у Гимназији Приједор од 2003. године. Стручно усавршавање реализовао на тему Холокауста у Меморијалном центру „Шоа" Париз, Француска. Посебно ангажован у области културног аматеризма,члан и предсједник СКУД „Др Младен Стојановић" Приједор. Ожењен, отац двоје дјеце.


ИСТОРИЈА И ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК- ВЕСНА ХРГАР, проф.


МАТЕМАТИКА/ РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- ДРАГАНА ЈАЊЕТОВИЋ, проф.


МАТЕМАТИКА/ РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- ТАТЈАНА ЂУРАГИЋ, проф.


МАТЕМАТИКА- СВЈЕТЛАНА РОНЧЕВИЋ, мр

Рођена 1.4.1971. године у Приједору. Завршила гимназију у Приједору а затим уписала и завршила Математички факултет у Београду, смјер Теоријска математика и примјене. Стручно усавршавање је наставила 2012. године на истом факултету завршивши мастер студије. Са радом је почела 1999. године у Електро-техничкој школи у Приједору а затим наставила рад у приједорској гимназији. У школи је ангажована у раду на пројектима, Лего роботи секцији, припреми ученика за такмичења из математике, са запаженим резултатима. Добитник је Повеље града Приједора за постигнуте резултате у средњошколском образовању и васпитању за 2013/14. годину као и признања за постигнуте резултате у настави математике у школској 2016/17. години. Удана, мајка двоје дјеце.