НАСТАВНО ОСОБЉЕ- ШКОЛСКА 2018/2019. ГОДИНА

АКТИВ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ДАЛИБОРКА СТОЈАНЧИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођена 10.10.1975. године. Завршила Филозофски факултет. Ради као професор српског језика и књижевности у ЈУ Гимназија „Свети Сава“ Приједор. Водила дебатни клуб, драмску секцију и друге сличне секције. Сваке године заједно са колегиницом Александром Зец активно учествује у припреми Светосавског културно-умјетничког програма. Добитник признања за вишегодишњи допринос у припремању и организацији школских свечаности.


СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ДУБРАВКА МУШИКИЋ, проф.

izdvajamo

СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- САЊА БАБИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Сања Бабић (Радоњић, дјевојачко презиме), рођена 17.1.1979. године у Босанској Градишци. Основну школу завршила у Лакташима а средњу у Бањалуци. Дипломирала на Филозофском факултету у Новом Саду са просјечном оцјеном 9,09. У просвјети запослена од 2005. године а у ЈУ Гимназија "Свети Сава" Приједор од 2014. године, гдје ради као професор Српског језика и књижевности. Водитељ је литерарне секције која успјешно окупља бројне младе и талентоване ствараоце и добитнике награда на значајним литерарним конкурсима. Свој позив доживљава као вјечити интелектуални изазов, племениту игру прожету љубављу , те као могућност за непрекидно учење и усавршавање у сваком смислу.АКТИВ ЊЕМАЧКОГ И РУСКОГ ЈЕЗИКА

ЊЕМАЧКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- АЗРА МУРИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођена 13.11.1984. године у Бањој Луци. Основну школу заврсила у Њемачкој, а Угоститељско-економску школу у Приједору. На Филолоском факултету у Бањој Луци завршила истовремено студије енглеског језика и књизевности и германистике. Од 2012. године запослена као професор њемачког језика у ЈУ Гимназија „Свети Сава“ Приједор.


ЊЕМАЧКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- БРАТИСЛАВ БЈЕЛИЋ, проф.

izdvajamo

ЊЕМАЧКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- БИЉАНА ТВРТКОВИЋ, проф.

izdvajamo

РУСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ИЛИЈА САЏАК, проф.

izdvajamo

Биографија

Илија Саџак, рођен 08.05.1961. године у Сиску. Основну школу и гимназију завршио је у Приједору. Дипломирао је 1986. године на Филозофском факултету у Загребу и стекао звања: Професор руског језика и књижевности и Професор чешког језика и књижевности. Након завршеног студија одлази на рад у Русију (Москву), гдје пуних 25 година ради као преводилац руског језика за разне фирме из Загреба, Сарајева, Београда и држи курсеве руског језика за наше раднике запослене у Москви. По повратку из Русије, у Министарству правде РС у Бањој Луци успјешно полаже испит за судског тумача и добија звање истог. Од фебруара 2016. године ради као професор руског језика у ЈУ "Гимназија Свети Сава" у Приједору.АКТИВ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ИВАНА МУДРИНИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Ивана Мудринић, рођена 28.1.1982. у Босанској Градишци. Средњу Медицинску школу, општи смјер, завршила у Приједору. Након завршене средње школе уписала енглески језик и књижевност на Филозофском факултету у Бањој Луци, гдје је и дипломирала 2005. године. Исте године ступила у радни однос са ЈУ Гимназија „Свети Сава“ у Приједору у којој и данас ради као професор енглеског језика.


ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- МИРОСЛАВ БАБИЋ, проф.

izdvajamo

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ДАНИЦА КНЕЖЕВИЋ, проф.

izdvajamo

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ- ИВАНА КОВАЧЕВИЋ ДОДОШ, проф.

izdvajamo


АКТИВ ИСТОРИЈЕ И ЛАТИНСКОГ ЈЕЗИКА

ИСТОРИЈА И ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК- ВЕСНА ХРГАР, проф.

izdvajamo

ИСТОРИЈА И ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК- ДЕЈАН КАРЛИЦА, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођен 1978. године у Приједору. Ученик Гимназије „Свети Сава" Приједор. Студије завршио на Филозофском факултету у Бањој Луци,одсјек Историја и латински језик. Запослен у Гимназији Приједор од 2003. године. Стручно усавршавање реализовао на тему Холокауста у Меморијалном центру „Шоа" Париз, Француска. Посебно ангажован у области културног аматеризма,члан и предсједник СКУД „Др Младен Стојановић" Приједор. Ожењен, отац двоје дјеце.


ИСТОРИЈА- НЕВЕНА ДОБРИЈЕВИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођена је 05.07.1977. у Босанској Градишци. Основну школу и Гимназиу завршила је у Козарској Дубици. Дипломирала је 2003. године на Филозофском факултету у Бањој Луци, одсјек историја. Исте године почела је да ради у Угоститељско - економској школи у Приједору а од 2006. године запослена је у ЈУ Гимназија " Свети Сава ". Припрема ученике за такмичење и води историјску секцију.АКТИВ МАТЕМАТИКА- ИНФОРМАТИКА

МАТЕМАТИКА/ РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- ДРАГАНА ЈАЊЕТОВИЋ, проф.

izdvajamo

МАТЕМАТИКА/ РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- ТАТЈАНА ЂУРАГИЋ, проф.

izdvajamo

МАТЕМАТИКА- СВЈЕТЛАНА РОНЧЕВИЋ, мр

izdvajamo

Рођена 1.4.1971. године у Приједору. Завршила гимназију у Приједору а затим уписала и завршила Математички факултет у Београду, смјер Теоријска математика и примјене. Стручно усавршавање је наставила 2012. године на истом факултету завршивши мастер студије. Са радом је почела 1999. године у Електро-техничкој школи у Приједору а затим наставила рад у приједорској гимназији. У школи је ангажована у раду на пројектима, Лего роботи секцији, припреми ученика за такмичења из математике, са запаженим резултатима. Добитник је Повеље града Приједора за постигнуте резултате у средњошколском образовању и васпитању за 2013/14. годину као и признања за постигнуте резултате у настави математике у школској 2016/17. години. Удана, мајка двоје дјеце.


МАТЕМАТИКА/ РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- МИРА ЉУБИЧИЋ, проф.

izdvajamo

МАТЕМАТИКА/ РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- ВЕДРАНА ЂУКИЋ, проф.

izdvajamo

РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА- МИРОСЛАВ КОВАЧЕВИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Мирослав Ковачевић, рођен 14.11.1986. у Бихаћу. Средином деведесетих сели се у Приједор гдје завршава основну а затим и средњу Електротехничку школу. Касније уписује Високу школу за економију и информатику- Приједор, смјер пословна информатика. Звање дипломирани информатичар стиче 2010. године, те убрзо ступа у радни однос у ЈУ Гимназија"Свети Сава", гдје бива распоређен на послове професора рачунарства и информатике. Тренутно води новинарску секцију која објављује школски лист „Гимназијалац”, док је у прошлости водио информатичку секцију и Лего роботи секцију са којима је освајао многе награде широм региона. Споменућемо некe: Сребрена Теслина плакета- Иност 2011, Прва награда за цртани филм на Фестивалу рада у Добоју 2012. год., прво мјесто на такмичењу из програмирања Лего робота средњих школа града Приједора 2015. год. итд. Вриједно је помена и учешће са информатичком секцијом на фестивалу иновација „Инова младих” у Загребу(република Хрватска) 2013. год. те учешће на републичком такмичењу из програмирања Лего робота у Зајечару (Република Србија) 2016. год. гдје гимназијска екипа заузима пето мјесто од укупно 25 такмичара из Србије и Бугарске. Приватно се бави видео монтажом, графичким дизајном и аматерским сликарством.АКТИВ ФИЗИКА- ГЕОГРАФИЈА

ФИЗИКА- САША КОМШИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Саша Комшић, рођен 24.4.1976. у Сарајеву, распоређен на мјесту професора физике. Студије физике завршио на Физичком факултету у Београду, гдје је и дипломирао 26.12.2001.године.У ЈУ Гимназија"Свети Сава"у Приједору ради од 1.9.2008. године. Прије тога радио је у ЈУ "Четврта гимназија"и ЈУ "Пета гимназија"у Сарајеву. Професор Комшић сваке године води припремну наставу за такмичења из физике гдје са ученицима остварује завидне резултате, како на републичким, тако и на државноним такмичењима.


ФИЗИКА- МЛАДЕН КАРАЈИЦА, проф.

izdvajamo

ГЕОГРАФИЈА- ТИЈАНА СОЛДАТ, проф.

izdvajamo

ГЕОГРАФИЈА- ТУБИН АЛЕКСАНДРА, проф.

izdvajamo


АКТИВ БИОЛОГИЈА-ХЕМИЈА

ХЕМИЈА- БРАНКА БАШИЋ, проф.

izdvajamo

БИОЛОГИЈА- НАТАША КАРАЈИЦА, проф.

izdvajamo

БИОЛОГИЈА- НИКОЛА ПОЛОВИНА, проф.

izdvajamo


АКТИВ ФИЛОЗОФИЈА И СОЦИОЛОГИЈА

ФИЛОЗОФИЈА И СОЦИОЛОГИЈА-АЛЕКСАНДРА ЗЕЦ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођена 28.5.1976. год. у Хамбургу, Савезна Република Њемачка. Средњу школу завршила у Козарској Дубици, затим је уписала Филозофски факултет у Новом Саду, одсјек за филозофију и социологију. Дипломирала је на Филозофском факултету у Бањој Луци. У ЈУ Гимназија"Свети Сава" запослена од септембра 2005. године као професор социологије, филозофије, демократије и људских права и културе религија. У Гиманзији једанаест година води драмску секцију, једну од најактивнијих секција у школи. Драмска секција учествује на свим школским свечаностима, такође изводи представе у позоришту Приједор, те фестивалима драмских секција. Такође, професорица Зец јако успјешно ради на пројектима „Ја грађанин”, у оквиру предмета демократије и људских права. Вриједност остварених пројеката у последњих шест година износи око 15 000 КМ. Са тим новцем је купљено доста наставних средстава те су реновиране неке учионице у школи. Са једним од пројеката „Ја грађанин” пласирала се на државну смотру у Сарајеву. Професорица Зец је добитник Признања за избор најбољег просветног радника у школској 2015/2016. години. Такође, професорица Зец је добитник признања за вишегодишњи допринос у припремању и организацији школских свечаности и за учешће у пројектима помоћу којих су опремани школски кабинети.


ФИЛОЗОФИЈА И СОЦИОЛОГИЈА- МИРЈАНА КУКАВИЦА, проф.

izdvajamo

ПСИХОЛОГИЈА-РАДАНА ПЕШЕВИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођена 28.3.1975. године у Приједору гдје је и завршила Гимназију. Уписала Филозофски факултет у Бањој Луци,одсјек психологија гдје је и дипломирала. Радни однос у ЈУ Гимназија „Свети Сава“ Приједор засновала 2007. године гдје и данас ради као професор психологије. Члан је Друштва савеза психолога. Удана, мајка двоје дјеце.


ЛИКОВНА КУЛТУРА-Др sc МИРОСЛАВ ДРЉАЧА

izdvajamo

Биографија

Рођен у Новом Граду. Похађао Школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду. Дипломирао сликарство на Академији умјетности у Бањалуци. Постдипломске студије, смјер графика у класи професора Бранка Миљуша, завршио на истој Академији. На Академији умјетности у Бањалуци одбранио је докторску тезу из методике наставе ликовне културе, под називом „Конструктивистичка парадигма у методици ликовног васпитања“. Од 2005. године стално запослен у ЈУ Гимназији “Свети Сава” у Приједору и ЈУ Гимназији “Петар Кочић” у Новом Граду. Рјешењем Министарства просвјете и културе Републике Српске додијељено му је звање савјетника. У периоду од 2010. до 2014. године учествовао у модернизацији Наставног плана и програма за гимназију. Од 2008. године члан Организационог одбора галерије „Кораци“ отворене при Министарству просвјете и културе Републике Српске. Објављивао радове у стручним часописима из области методике наставе ликовног васпитања. Излагао више пута самостално и колективно у земљи и иностранству. Током вишегодишњег рада у школи био је ментор ученицима који су освојили бројне награде на различитим нивоима. Добитник је признања Министарства просвјете и културе за подршку талентованим ученицима и допринос развоју ликовне културе у Републици Српској (2010.) те повеље града Приједора за постигнуте резултате у средњошколском образовању и васпитању за школску 2014/15. годину. Додијељена му је награде за иновативне наставнике на подручју Босне и Херцеговине, номинован у категорији наставника предметне наставе у средњим школама за 2017. годину (Центар за образовне иницијативе Step by Step). Контакт: miroslavdrljaca@yahoo.com


МУЗИЧКА КУЛТУРА- СЊЕЖАНА ХРВАЋАНИН, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођена 1981. године у Приједору. Завршила Академију умјетности у Бањој Луци 2003. године као најбољи студент генерације на Универзитету. Вишегодишњи стаж остварила је радећи у области образовања и културе, као професор у Гимназији „Свети Сава” Приједор, Центру за дјецу са посебним потребама „Сунце“ Приједор, Музичкој школи „Сабо Балабан“ Приједор, Гимназији "Петар Кочић" Нови Град, и О.Ш. "Младен Стојановић" у Љубији. Као умјетнички извођач флаутиста, изграђује самосталну дјелатност активним учешћем у бројним културним манифестацијама, али и кроз активно чланство у најважнијим градским установама културе: СКУД "Др. Младен Стојановић", СПД - "Вила", ЕРС и Удружење за очување традиције Приједор. Од 2003. године ради у Гимназији „Свети Сава” Приједор на мјесту професора музичке културе, и води музичку секцију школе. Добитник је признања за вишегодишњи допринос у организацији и учешћу на бројним свечаностима школског и општинског нивоа.АКТИВ ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ- ВЕЉКО ЈАЊЕТОВИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођен 04.06.1977.год. у Приједору. Основну и средњу школу такође завршио у Приједору а Факултет физичког васпитања и спорта у Бања Луци гдје је и дипломирао 2004.године. Исте те године ступа у радни однос у ЈУ Гимназија „Свети Сава“ Приједор у којој и данас ради као професор физичког васпитања. Дугогодишњи је Предсједник „Друштва педагога физичке културе регије Приједор“, секретар и тренер у Фудбалском клубу „Рудар – Приједор“ из Приједора. Школске 2016/17. године професор Јањетовић проглашен за најбољег просветног радника регије Приједор. Ожењен, отац двоје дјеце.


ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ- ДИНО СИКИРИЋ, проф.

izdvajamo

Биографија

Рођен 12.01.1983. године у Приједору. Основну школу и средњу електротехничку школу завршава у Приједору. Има завршену и основну музичку школу,смјер гитара. Након средње школе уписује Факултет физичког васпитања и спорта при Универзитету у Бања Луци. Дипломирао је у марту 2008. године. Од 2012.године запослен у ЈУ гимназија Свети Сава у Приједору,као професор физичког васпитања. Руководи спортским секцијама,са којима биљежи бројне успјехе. Савезни фудбалски судија. Тренер са УЕФА Б лиценцом,ради са млађим категоријама у ФК "Рудар Приједор". Активан члан куглашког клуба "Рудар" из Приједора. Велики заљубљеник у спорт и природу.


СПОЉНИ САРАДНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ:


Александар Иветић, проф.- СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ
Бранкица Новаковић, проф.- СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ
Борис Вученовић, проф.- ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ
Дамир Ђуровић, проф.- ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ
Борислав Стојанчић, проф.- СОЦИОЛОГИЈА
Драгана Брдар Којић, проф.- ГЕОГРАФИЈА


Почетна
Facebook Twitter Google

Јавна Установа Гимназија "Свети Сава"
Приједор | Николе Пашића бр. 6
Република Српска | Босна и Херцеговина
+38752/212-003 | ss28@skolers.org

Корисни линкови:
Град Приједор | Приједорско Позориште | Музеј Козаре | ФК Рудар Приједор | Козарски вјесник | Републички педагошки завод | Министарство просвјете и културе
© 2006-2017. ЈУ Гимназија "Свети Сава" Приједор. Сва права задржана.
Powered by: MK Multimedia